fbpx
Навигация

За всеки предприемач, изграждането на силен екип е от решаващо значение за успеха на неговата компания. Талантливият и сплотен екип е иновативен, с висока производителност и преодолява всякакви предизвикателствата. Намирането на правилните хора и тяхното ефективно управление обаче може да бъде трудна задача. Ето някои стратегии и съвети, които да ви помогнат да изградите силен екип:

Определете вашата фирмена култура

Всяка компания има фирмена култура, която идва от собственика и се пренася чрез мениджмънта към служителите. Тя звучи като история, която се предава между служителите. Уверете се, че я споделяте с потенциалните служители и търсите кандидати, които ще я предадат нататък.

Каквото случайността е събрала, лесно се разпилява. Страхотният човек привлича страхотни хора и знае как да ги държи заедно.

Йохан Волфганг фон Гьоте

Наемайте хора с разнообразни умения

Търсете кандидати с различен опит и умения, оценете силните им страни и ги използвайте. Няма човек, който да е добър във всичко. Когато членовете на екипа ви се допълват силата им се умножава. Това може да помогне за насърчаване на креативността и иновациите.

Търсете страст и стремеж

Когато имате малък бизнес, важно е да имате екип, който е страстен и отдаден на визията на компанията ви. Споделяйте визията си често, открито и търсете кандидати, които са мотивирани, ентусиазирани и нетърпеливи да допринесат за успеха на бизнеса.

Използвайте различни канали за набиране на персонал

Бъдете креативни в подхода си и винаги търсете най-добрите таланти. Проучете какви са вашите конкурентни предимства, пред тези на компаниите, който търсят служители с вашият профил. Проучете защо вашите служители са избрали точно вас и го използвайте, за да се рекламирате като работодател. Използвайте теорията за Синия океан при подбора – търсете там, където другите няма да се сетят.

Насърчавайте откритата комуникация

Комуникацията е ключова за изграждането на силен екип и психологическа сигурност. Насърчавайте откритата и честна комуникация между членовете на екипа. Това помага за изграждане на доверие и насърчава на среда за сътрудничество.

Осигурете възможности за развитие

За да поддържате екипа си мотивиран и ангажиран, е важно да предоставите възможности за растеж и развитие. Това включва обучение, менторство и възможности за кариера. Но много хора приемат тези действия за даденост и спират да ги забелязват и отчитат. За да преодолеете това е нужна правилна комуникация и редовно напомняне. Като инвестирате в развитието на вашия екип, можете да изградите по-силен и по-лоялен екип.

Изграждането на силен екип е от съществено значение за успеха на всеки бизнес. Чрез тези тактики, можете да създадете талантлив и сплотен екип, който ще работи като добре смазана машина за развитието на вашия бизнес.

Понякога е трудно човек да направи анализа сам и да предприеме необходимите стъпки.

Моят опит може да ви бъде от полза в напрегнати ситуации. Да намалим рисковете заедно!

Свързани статии

В помощ на бизнеса

Най-честите грешки на мениджърите

Научете защо правилата са важни дори в малки колективи и как да поддържате баланса между строгост и приятелско отношение. Открийте решения за предотвратяване на дългосрочни проблеми, свързани с прекомерен контрол на работното място.

В помощ на бизнеса

2 гледни точки за заплатата- на даващия и на вземащия

Противопоставянето между служител и работодател е вечно. Всяка от страните си мисли, че другата и е длъжна. А истината е, че това е симбиоза – работодателите и служителите не могат да съществуват едни без други.

Форма за записване

Форма за записване