fbpx

Статии и съвети за Вашата екипна трансформация

В помощ на бизнеса

Най-честите грешки на мениджърите

Научете защо правилата са важни дори в малки колективи и как да поддържате баланса между строгост и приятелско отношение. Открийте решения за предотвратяване на дългосрочни проблеми, свързани с прекомерен контрол на работното място.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

2 гледни точки за заплатата- на даващия и на вземащия

Противопоставянето между служител и работодател е вечно. Всяка от страните си мисли, че другата и е длъжна. А истината е, че това е симбиоза – работодателите и служителите не могат да съществуват едни без други.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

„Когато даваш винаги е много, когато вземаш винаги е малко“

Колко е важно равновесието и доверието между работодатели и служители. Как оценката, признанието и справедливото възнаграждение играят ключова роля в изграждането на ефективни взаимоотношения и бизнес успех.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Каква е същността на работодателската марка?​

Открийте значението на работодателската марка в днешния конкурентен пазар на труда. Разберете как силната стратегия за работодателски бранд привлича и задържа таланти, създавайки уникална и привлекателна работна среда. Използвайте съвременни технологии и метрики за успех, за да се откроите като предпочитан работодател.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Приказка за новия служител

Открийте ценните уроци от работното място, представени чрез истинска история за менторство и сътрудничество. Разберете как различните подходи на двама служители към новите колеги влияят на ефективността и атмосферата в екипа. Научете как правилното въвеждане и подкрепа могат да предотвратят конфликти и да подобрят работните процеси.

Прочети още »
Бизнес коучинг

Могат ли три поколения да работят заедно, мирно и ефективно?

Как хора от различни поколения могат да работят заедно и да се разбират, въпреки различията си. Открийте как може да преодолеете „пропастта“ между поколенията с лекота и взаимно уважение.

Прочети още »
Бизнес коучинг

Коя е стъпката от „това го знам“ до „това го правя“?

Имате ли проблем с прилагането на знанията си на практика? В тази статия ще разкажа лична история, която илюстрира как преминах от „това го знам“ до „това го правя“. Разгледайте често срещаните пречки, които ни спират да приложим наученото, и научете как да ги преодолеете, за да отключите потенциала си за успех.

Прочети още »
Бизнес коучинг

Защо максимализма не винаги е добра идея или как да провалим бизнеса си, наемайки свръх амбициозни служители?

Свръх амбициозните служители могат да застрашат вашия бизнес и работните процеси. Прочетете нашите съвети как да насочите тяхната мотивация и амбиция в правилната посока, за да създадете балансирана и продуктивна работна среда.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Как да се справим с напрежението породено от конкуренцията на пазара на труда?

Разберете как малките бизнеси могат да изпъкнат в конкурентния пазар на труда, като се фокусират върху своите силни страни. Открийте съвети за привличане на точните кандидати и изграждане на силна работодателска марка.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Безотговорността на работното място – последствия и превенция

Случвало ли ви се е дълго време да работите с някой и той изведнъж да започне да неглижира служебните си задължения? Разберете причините за загубата на мотивация, колко важно е да поставяте ясни очаквания и научете ефективни методи за предотвратяване на безотговорността в екипа си.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Хоум офис – за и против

Работа от разстояние има своите предимства и недостатъци, които могат да варират в зависимост от конкретните обстоятелства и предпочитания.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

От синдрома на „супергероя“ до приемане на сътрудничество като управленски успех

Как един амбициозен мениджър се научи да делегира ефективно, преодолявайки страха от липса на контрол и подобри работната динамика. Вижте кои са петте стъпки към успешното делегиране и как те водят до повишена продуктивност и по-ефективно управление на времето.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

3 риска при съкращения

Освобождаването на служители е неприятна задача и ако не сте внимателни е възможно допускането на грешки. Ето 3 риска, за които да внимавате..

Прочети още »
В помощ на бизнеса

4 работещи тактики, с които да накараме служителите си да напуснат

Токсичното управление ще накара екипа ви да напусне доброволно. Разберете как завишените очаквания, създаването на несигурност, микро-менажирането и изкуственото нагнетяване на напрежение рушат разрушите работната среда.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Как да помогнем на служителите си да се справят със стреса на работното място

Изпитвате ли напрежение и стрес в бизнеса си, докато се опитвате да управлявате екипа и проектите? Има ли ефективни стратегии за управление на стреса и подобряване на работната среда.

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Как да променим организационната култура

Нов си в компанията и ти е поверена лидерска позиция. Поверени са ти много отговорности и от теб се очаква да постигнеш бързи резултати. Екипът уж те приема, но пази статуквото и те саботира. Познато ли ти е?

Прочети още »
В помощ на бизнеса

Ползи за компаниите от наемането на Кариерен консултант

Съвременните компании, особено в ИТ сектора, се сблъскват с множество предизвикателства като задържане на кадрите, справедливо управление на възнагражденията и мотивация на служителите. Решението се крие в ясни правила и йерархична структура, изградена с помощта на опитен кариерен консултант.

Прочети още »

Форма за записване

Форма за записване